BudKocka.cz logo

ᐉ Vánoční prázdniny: Data pro školní rok 2023/2024

Články Volný čas Vánoce Veronika 3. října 2023
Vánoční prázdniny 2023/2024 Data pro tento školní rok

Se školou se pravidelně pojí i prázdniny, na které se žáci a studenti velice těší. Víte, na kdy vycházejí vánoční prázdniny 2023/2024? Podívejte se na termíny a data.

Snad všichni se těší na vánoční prázdniny, aby si mohli odpočinout od školy a užít si nejkrásnější svátky v roce. Kdy to bude letos? Jaký je harmonogram?

Podívejte se na bližší informace, ať si můžete co nejlépe naplánovat závěr roku.

Kdy budou vánoční prázdniny ve školním roce 23/24?

Pro školní rok 2023/2024 začínají vánoční prázdniny v sobotu 23. prosince 2023 a končí v úterý 2. ledna 2024. Do školních lavic se v novém roce poprvé usedne ve středu 3. ledna.

Data vycházejí z organizace školního roku Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT).

Stejný termín prázdnin platí pro základní školy i pro střední školy. Na vysoké škole jsou data malinko jiná a záleží na každé škole, jak to má s termíny zkouškového období.

Letošní vánoční prázdniny jsou poměrně krátké, trvají pouze 11 dní. Během této doby ale stihnete řadu věcí. V neděli 24. prosince se slaví Štědrý den a o týden později Silvestr.

Nesmíme zapomenout na návštěvy příbuzných, přátel a známých. Snad se dostane i na koulovačky a bruslení, pokud se zima a sníh někde neopomene.

Když už jsme u prosince, vězte, že stejně jako jsou kratší školní prázdniny, je kratší rovněž advent. Advent začíná až v neděli 3. prosince. Jedná se o první prosincovou neděli.

Zpříjemněte si čekání na letošní Vánoce. Krásně nazdobte vánoční stromeček. K tomu nezapomeňte upéct tradiční cukroví, připravit výborný bramborový salát a osmažit kapra. Dále upečte vánočku nebo trdelníky.

Pošlete svým blízkým vánoční přání a básničky, ať je potěšíte.



Názory k článku


Napište, co si o tom myslíte