BudKocka.cz logo

Protein pro vegany od NaturalProtein

Články Hubnutí Recenze Veronika 22. února 2021
protein vegan naturalprotein

Najít chutný veganský protein je někdy velice složité. Na vegany se často zapomíná, než najdou kvalitní protein může to stát zbytečně hodně času a hodně utracených peněz. My jsme jeden našli! A ten vypadá opravdu velmi zajímavě.

Veganský protein od české firmy NaturalProtein v sobě schovává rýžový a hrachový protein, vlákninu z kořene čekanky, špetku stévie na oslazení a výtečnou příchuť. Nenajdete v něm žádnou umělou chuť, ale pouze pravou chuť ovoce nebo jiné příchutě. Podívejte se na další informace.

✅ Proč proteiňák od NaturalProtein?

Pokud cvičíte, hubnete nebo vám ve stravě chybí bílkoviny, potřebujete doplnit bílkoviny. Nejjednodušší je to prostřednictvím proteinového nápoje. Na trhu najdeme mnoho výrobců, ale málokdo nabízí veganské proteiny s výborným složením.

Právě firma NaturalProtein se zaměřila na kvalitní proteiny a jejich řada určená pro vegany vypadá naprosto famózně. Najdete v ní několik zajímavých příchutí a každý veganský proteiňák se skládá z BIO rýžového a BIO hrachového proteinu, čekankové vlákniny, stévie a kvalitní příchutě.

veganský protein naturalprotein

Veganský protein „Jsem vegan” s malinovou příchutí získáte v tomto e-shopu

Žádné další složky nebo chemické látky v nich nenajdete. Ve složení se nachází pouze 6 surovin, a přesto vám nabídnou komplexní aminokyselinový profil, dostatek bílkovin, vlákniny a žádné přidané cukry. Hodí se pro ženy i muže.

Tyto proteinové nápoje jsou vhodné nejen pro vegany a vegetariány, ale i pokud máte alergii na látky, které se v běžných proteinových nápojích vyskytují, jako je sója, syrovátka nebo umělá sladidla.

✅ Jaké pořídíte příchuťě?

Karlovarská firma NaturalProtein zatím nabízí rostlinný protein v 5 fantastických příchutích a to:

V každém prášku se nachází značné množství ochucující složky a to rovnou 20 %. Výrobce rozhodně nešetřil a dbá na plnou chuť, kterou si vychutnáte při každém polknutí. Obsah ovoce v jedné porci odpovídá zhruba 70 gramům ovoce.

Kdo by si nechtěl vychutnat jedinečnou příchuť, která nebyla vytvořena pomocí aromat, dochucovadel nebo barviv? Nyní máte příležitost. A navíc tento drink je vhodný pro vegany.

✅ Jak připravit nápoj?

Nápoj připravíte za minutu. Podívejte se na následující návod:

  1. Smíchejte 35 g proteinového prášku s 200 - 250 ml vody nebo rostlinného nápoje
  2. Nápoj pořádně protřepejte v shakeru nebo rozmixujte
  3. Nechejte ho na minutku odležet
  4. Následně si užívejte chuť tohoto proteiňáku
veganský nápoj naturalprotein

Hotový nápoj má výraznou barvu, bohatou pěnu a chutná po ovoci (malinová příchuť).

Jaké je dávkování?

Denní dávka je 1 - 3 porce. Toto doporučené dávkování za den byste neměli překračovat. Ani si nápoje nemusíte připravovat denně, ale stačí jen v případě, když potřebujete doplnit proteiny a to je například po cvičení, při dietě nebo když potřebujete proteinové jídlo.

✅ Jaké má protein „Jsem vegan” složení?

Protein Jsem vegan od NaturalProtein je zcela rostlinný a vhodný pro vegany a vegetariány. Najdete v něm několik surovin, díky nimž budete vždy pít chutný a výživný nápoj. Jedná se o tyto suroviny:

★ BIO rýžový protein
★ BIO hrachový protein
★ Vláknina z kořene čekanky
★ Stévie
★ Příchuť - jahoda, malina, banán, kakao, arašídy
★ Přírodní zahušťovadlo (xantanová guma)

Tento veganský proteiňák obsahuje pouze 6 složek a nic víc. To vypadá naprosto úžasně, nejsou tam barviva, konzervanty nebo aromata. Překvapí vás skvělá chuť a tímto lahodným drinkem do sebe v okamžiku dostanete mnoho bílkovin.

Jaké jsou v něm suroviny?

Výrobce nabízí prvotřídní suroviny, vyváženou kombinaci dvou proteinů, skvělou chuť a dostatek bílkovin. Nenajdete v něm chemii, barviva, emulgátory atd. Co v něm všechno najdete? Co obsahuje proteinový prášek?

proteinový prášek

V proteinovém prášku najdete rozmixované ovoce a další suroviny

Rýžový protein

Rýžový protein je izolován z bílé rýže, která obsahuje vysoký obsah bílkovin. Je dobře stravitelný, neobsahuje tuk, lepek či cholesterol. Najdete v něm potřebné aminokyseliny a chutná neutrálně. Je v BIO kvalitě.

Hrachový protein

Protein se získává ze semen hrachu, která jsou v BIO kvalitě. Obsahuje mnoho aminokyselin a chutná trošku po hrachu. Ale ve spojení s dalšími surovinami nejde jeho chuť v nápoji poznat.

Mrazem sušené ovoce

Proces lyofilizace nebo také sušení mrazem zachovává ovoci jeho přirozenou chuť a mnoho cenných látek. Ovoce se během tohoto procesu rychle zmrazí, pak usuší a rozemele na prášek, aby se perfektně hodil do proteinu s ovocem. V tomto případě se jedná o banány, jahody a maliny.

Arašídy

Arašídy jsou nejdříve upraženy, vylisovány a poté nadrceny na prášek. Díky tomuto procesu si vychutnáte jejich perfektní chuť. Obsahují méně tuku, ale za to více bílkovin.

Kakao

Příchuť kakao vzniká díky holandskému kakau v BIO kvalitě. Pochází z kakaových bobů, ze kterých je pomocí několika procesů vyrobeno kakao. Obsahuje vyšší množství kakaového másla, díky němuž má dokonalou chuť a vůni.

Vláknina

Ve správném proteiňáku nesmí chybět vláknina. V tomto se nachází vláknina z kořene čekanky (inulin). Chutná lehce sladce a chová se jako rozpustná vláknina.

Stévie

Jako sladidlo se v nápoji používá extrakt z listů rostlinky stévie sladká. Je 200 - 300krát sladší než klasický bílý cukr a k doslazení se používá jen špetka. Má příjemnou chuť a nepůsobí tak uměle jako jiná sladidla.

✅ Kolik obsahuje bílkovin?

V jedné porci, kterou připravíte z 35 gramů proteinového prášku, najdete 22 - 25 gramů bílkovin. V banánovém nápoji je to na porci 22 gramů bílkovin (a celkově 63 %), v kakaovém 23 gramů (66 %), arašídovém 25 gramů (71 %), malinovém a jahodovém 22 g (63 %).

Organismu dodáte v jedné porci dostatečné množství bílkovin. To se hodí, pokud vaše strava obsahuje málo bílkovin nebo je potřebujete dodat po sportování. Jinak obecně vegani mívají ve stravě menší podíl bílkovin, pokud mají nesprávně sestavený jídelníček, proto se jim hodí doplnění proteinů prostřednictvím speciální stravy.

Starter pack na ochutnání

Nemůžete se rozhodnout, kterou vybrat příchuť proteiňáku? Vyberte si degustační balíček na ochutnávku. Balíček obsahuje tři příchutě po dvou porcích za akční cenu, doprava je nyní na balíček zdarma. Stačí jen zvolit příchutě a čekat doma na balíček k degustaci.

balíček na ochutnání naturalprotein

V balíčku na ochutnání dostanete několik příchutí za výhodnou cenu v tomto e-shopu.

Škoda sice, že neexistuje balíček, který by obsahoval všechny příchutě, ale logicky by musel být mnohem dražší, což by pak mohlo být celkem nepříjemné. Pro začátek vás tři příchutě zajisté velice potěší.

✅ Jaké má výhody a nevýhody?

Tak jako jiné výrobky, tak i tento proteiňák má pozitiva a negativa. Několik z nich jsme jich vybrali:

banánový protein veganský

Veganský banánový protein stojí za ochutnání. Seženete ho v tomto e-shopu

Pro koho je určen? Kdo ho smí?

I když se proteinový nápoj od NaturalProtein jmenuje rovnou „Jsem vegan”, mohou ho nejen vegani, ale také vegetariáni nebo kdokoliv, komu chutná nebo nemá rád syrovátkové proteiny, ať už kvůli alergii či intoleranci, nebo chuti.

Kdo ho nesmí?

NaturalProtein není vhodný pro děti do 3 let, pro těhotné a kojící ženy.
Nejedná se o náhradu pestré stravy. Rovněž nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Časté otázky a odpovědi

👍 Je opravdu určen pro vegany?

Český protein NaturalProtein je opravdu veganský. Skládá se z BIO rýžového a BIO hrachového proteinu ve stejném poměru. Dále v něm najdete vlákninu z kořene čekanky, stévii, přírodní zahušťovadlo a jako příchuť mrazem sušené jahody, maliny nebo banán, kakao nebo arašídy. Žádné další suroviny v něm nejsou. Tudíž ani nic živočišného, proto je vhodný pro vegany i vegetariány.

👍 Kde byl vyroben?

Protein Jsem vegan je vyroben v České republice, přesněji Karlových Varech.

👍 Kdo ho vyrábí?

Vyrábí ho firma NATURALPROTEIN s.r.o.

👍 Prodávají i výhodné balíčky?

Ano, výhodný balíček se třemi proteiny seženete za nízkou cenu v tomto e-shopu.

protein pro vegany naturalprotein

Ve výhodném balení se nachází tři výborné proteiny. Koupíte je v tomto e-shopu.

👍 Jak ho skladovat?

Protein v prášku byste měli skladovat vždy pořádně uzavřený. Měli byste ho uchovávat při pokojové teplotě, chránit před mrazem i přímým slunečním zářením. Po použití sáček vždy pořádně uzavřete.

👍 Jaké seženu příchutě?

Aktuálně koupíte proteiňák s banánovou, jahodovou, malinovou, kakaovou a arašídovou příchutí. Je pravděpodobné, že v budoucnu budou vyrobeny i další příchutě.

protein drink vegan

Protein je zabalen v papírovém sáčku se znovu uzavíratelným zipovým uzávěrem.

👍 Obsahuje dostatek bílkovin?

Jedna porce proteiňáku obsahuje zhruba 22 g bílkovin. Ve 100 gramech proteinového prášku najdete úctyhodných 65 - 70 g bílkovin s komplexním aminokyselinovým profilem. Nachází se v něm rýžový a hrachový protein.

✅ Jaké jsou zkušenosti a recenze?

Uživatelé mají pozitivní zkušenosti s nápoji od NaturalProtein. Líbí se jim jejich chuť, složení a to, že nejsou příliš sladké. Podívejte se další recenze.

recenze zkušenosti naturalprotein

Foto: facebook

Pokud jste tento veganský protein už vyzkoušeli, napište svoje názory a recenze do diskuze.

✅ Kolik vlastně stojí?

Tento veganský protein aktuálně koupíte velice levně. Záleží ovšem na tom, jakou si vyberete velikost balení (350 g, 700 g) a příchuť. Nejnižší cenu najdete v oficiálním e-shopu na adrese www.naturalprotein.cz. Pokud nevíte, kterou zvolit příchuť, vyzkoušejte zkušební balíček nebo výhodný balík se třemi proteiny.

Občas se vyskytne nějaká akce nebo sleva, a vy jej můžete pořídit o něco levněji. Nebo získat za nákup slevový kupón pro levnější další nákup.

připravený veganský protein naturalprotein

S proteinem získáte i malou pozornost zdarma. Zakoupíte ho v tomto e-shopu

✅ Závěrečné shrnutí

Najít chutný protein bylo pro mnohé vegany dosud velice obtížné. Myslím, že se této karlovarské firmě to podařilo. V proteinu se nachází přírodní složky a z toho zhruba pětinu tvoří mrazem sušené ovoce nebo jiná složka na ochucení.

Protein pak chutná výborně a podle mého názoru se jedná o nejlepší veganský protein, který jsem vyzkoušela. Natural Protein vyrábí i další proteiny a jejich nabídku najdete zde. I další jejich produkty mají skvělé složení, ale všechny nápoje nejsou určeny pro vegany.

Složení proteinů je velice jednoduché. Nenajdete v nich žádné zbytečné látky, žádnou chemii, ale pouze suroviny potřebné k vytvoření lahodného nápoje. A opravdu nápoj je velice dobrý.

✅ Kde ho můžete koupit?

Veganský protein koupíte za nejlepší ceny na www.naturalprotein.cz. Nyní si můžete vybrat z pěti příchutí a z výhodného balíčku. Potěší vás rovněž skvělá cena a rychlost dopravy. Balíček můžete mít doma i na druhý den, pokud jej objednáte brzo. Navíc získáte i nějakou menší pozornost zdarma.





Názory k článku


Už jsem jeden vyzkoušela a opravdu chutná skvěle. Brzy vyzkouším další druh.
VegNaty, 27. února 2021

Mám zrovna arašídový, chutná jako koktejl, lahodný, jemný a opravdový. Konečně žádná umělotina.
Lenka, 10. května 2021

Mám alergii na mléko a sóju, tak jsem moc ráda za tuto variantu bez. Všichni ostatní výrobci je tam cpou a k tomu umělá sladidla.
Mirka, 29. srpna 2021

Napište, co si o tom myslíte