BudKocka.cz logo

Matchaga: Co to je a jak funguje?

Články Zdraví Soňa 27. října 2019
matchaga

Propojení houby nesmrtelnosti Chaga a zeleného čaje Matcha v elixír Matchaga nabízí velkou dávku cenných látek s mnoha účinky. Tento elixír dokáže posílit organismu, je vhodný při detoxikaci, pomáhá při hubnutí a dodá energii. Přečtěte si, co to je a jak funguje.

Co je Matchaga?

Přírodní nápoj Matchaga z e-shopu www.matchaga.cz obsahuje originální kombinaci zeleného čaje Matcha a nesmrtelné houby Chaga. Dohromady tento elixír dokáže v mnohém pomoci. Matcha napomáhá detoxikovat tělo, zrychlovat metabolismus a zvyšovat energii, chaga obsahuje beta glukany a adaptogeny, čímž podporuje imunitu.

matchaga

V krásné krabičce najdete 28 sáčků

Matchaga obsahuje katechin EGCG, betulin, chlorofyl, L-theanin, betaglukany a mnoho dalších látek. Tento unikátní koktejl látek se hodí nejen před chřipkovým obdobím, ale také při hubnutí, při stresu nebo nedostatku energie.

Jaké má účinky?

Zelený čaj Matcha a mediciální houba Chaga se mohou pochlubit unikátními účinky, mezi které patří následující:

Jak připravit Matchagu?

Základní recept je velice snadný. Stačí vysypat sáček do šálku a zalít vodou, která je teplá max. 70 °C (nesmí být vroucí) a pořádně promíchat (nejlépe v shakeru). Na jeden sáček připadá 200 - 300 ml tekutiny. Následně můžete nápoj ochutit medem, citronem nebo místo vody jej můžete smíchat s kravským mlékem nebo rostlinným mlékem, džusem atd.

Přípravek užívejte mezi jídly, není vhodné jej užívat nalačno.

nápoj

Tento chutný nápoj vypadá skvěle.

Kromě toho s ním můžete kouzlit a připravovat další pokrmy podle své fantazie. Stačí ho jen přidat a poté si ho vychutnat.

Matchaga jako ledový nápoj

Pokud máte ráda ledový čaj, ledovou kávu nebo limonádu, můžete připravit i ledovou Matchagu. Smíchejte sáček Matchagy s vodou, sodou, kravským mlékem nebo rostlinným nápojem. Následně můžete drink ochutit citronem, limetkou, zdravými sladidly nebo bylinkami.

Matchaga chutná také zajímavě s ledem připravená v shakeru. Opět můžete do shakeru přidat ingredience, která z ní udělají zajímavý nápoj.

Smoothie s Matchagou

Připravte si oblíbené smoothie rovněž s Matchagou. Smíchejte ho s ovocem nebo zeleninou, přidejte k nim vodu nebo rostlinný nápoj a vychutnejte si smoothie. Pokud do něj přidáte oblíbená semínka, chybu rovněž neuděláte.

Vyzkoušejte tento recept: 1 banán, 200 g borůvek, 1 jablko, 100 ml mandlového mléka, 1 sáček Matchagy. Všechny suroviny rozmixujte a podávejte.

smoothie

Smoothie s borůvkami a Matchagou chutná skvěle

Krémy a dezerty s Matchagou

Víte, co vznikne, když smícháte lžičku prášku s tvarohem, jogurtem nebo smetanou? Nejenže krém nebo dezert bude mít hnědozelenou barvu, ale rovněž bude chutnat po zeleném čaji. Krém se hodí na dort, do palačinek, na cheesecake nebo tiramisu. V neposlední řadě s vločkami nebo müsli s khaki jogurtem.

Jaké je složení Matchagy?

V přípravku najdete tyto suroviny:
1000 mg bio Matcha (Camellia sinensis) - mletý zelený čaj z Japonska v bio kvalitě
500 mg bio Chaga (Inonotus obliquus) - ručně sbíraná houba z Finska

V čaji se nenachází žádné přídatné látky, navíc každá šarže se testuje na plísně, bakterie a těžké kovy. Nenachází se v něm lepek, cukr ani laktóza.

Co je zelený čaj Matcha?

Na rozdíl od jiných zelených čajů, kde pijete jen vylouhovanou vodu, u čaje Matcha pijete i lístky. Tento unikátní čaj z Japonska obsahuje daleko více živin a chuti než ostatní čaje a to díky jeho speciální výrobě.

matcha čaj

Keře se měsíc před sklizní zastíní a tím dojde ke zvýšené tvorbě chlorofylu, aminokyselin a dalších látek. Následně se čajové lístky ručně sbírají, napaří, usuší a třídí. Posledním krokem je namletí lístků na prášek.

Tento čaj obsahuje katechin EGCG, aminokyseliny, vitamíny, minerály a antioxidanty. Díky tomu má řadu účinků na organismus od dodání energie, přes zrychlení metabolismu, až po pozitivní působení na imunitní systém.

Co je Chaga?

Chaga (Čaga) neboli rezevec šikmý (Inonotus obliquus) je znám jako houba nesmrtelnosti, která roste na břízách hlavně ve Skandinávii a Rusku. Tato medicinální houba roste divoce v korunách několik metrů nad zemí a ručně se sbírá z lesů. Matchaga obsahuje houbu z Finska.

čaga chaga

Obsahuje beta glukany, enzymy, antioxidanty, minerální látky a kyselinu betulinovou. Konzumuje se ve formě extraktu, který se dobře vstřebává, zatímco prášek nebo drcená směs se moc dobře nevstřebává.

Pomáhá detoxikovat a pročisťovat tělo, posilovat imunitu, podporuje funkci jater a ledvin, pozitivně působí na trávicí soustavu, dokonce se povídá i o protirakovinných účincích.

Jaké je dávkování?

Užívání tohoto doplňku stravy je snadné. Každý den si připravte 1 - 2 sáčky denně, každý s 2 - 3 dcl tekutiny, nejlépe v shakeru. Můžete jej připravit s vodou, rostlinným nápojem, mlékem nebo džusem. Matchagu můžete podle chuti ochutit medem, citronem, sirupem nebo rostlinným sladidlem.

Vypijte nápoj po jídle nebo mezi jídly, ať se vyhnete možným potížím, které může způsobit zelený čaj nalačno.

Při užívání nalačno může Matchaga způsobit menší nevolnosti, proto ji užívejte až po jídle. Toto doporučení se týká i zelených čajů obecně, které také mohou mít stejně jako Matchaga vliv na usínání a spánek při konzumaci večer a v noci.

recenze Matchaga

Kdo by neměl Matchagu užívat?

Tento doplněk stravy není vhodný pro těhotné a kojící ženy, protože mají detoxikační účinek. Dále není vhodný pro děti, obsahuje totiž kofein.
Pokud užíváte léky na ředění krve, poraďte se s lékařem.

Ačkoliv má Matchaga vliv na imunitu kvůli svým imunomodulačním účinkům, neměla by být kontraindikována, pokud máte autoimunitní nemoc. Mohou ji příznivě ovlivnit, stejně jako jejich symptomy. Pokud si však nejste jistá, raději se poraďte s lékařem.

Co najdete v balení?

V jednom balení najdete 28 sáčků s práškem každý o hmotnosti 1500 mg, což vystačí téměř na celý měsíc při užívání jednoho nápoje za den. Pro zvýšení účinků pijte každý den dva nápoje. V takovém případě jedno balení vydrží jen na dva týdny.

matchaga balení

Varianty elixíru Matchaga

Existuje několik variant, které se prodávají v oficiálním e-shopu.

Bio matchaga - na 1 měsíc

Tato varianta se prodává za základní cenu. Obsahuje 28 balení a vystačí téměř na jeden měsíc.

Bio Matchaga - na 2 měsíce a shaker zdarma

Výhodný balíček vystačí na 2 měsíce a navíc získáte ještě shaker zcela zdarma. Balíček pořídíte za výhodnou cenu a doprava je rovněž zdarma. Na víc informací se podívejte do shopu.

shaker

Shaker v tomto případě získáte zdarma

Bio Matchaga - 4+1 zdarma

Tento balíček je ještě výhodnější, protože ke 4 balením získáte 1 zcela zdarma. Doprava je pochopitelně zdarma. Tento balíček získáte v shopu.

Zkušenosti s Matchagou

Zkušenosti s tímto doplňkem stravy jsou většinou pozitivní. Podívejte se níže na recenze uživatelů. Rovněž napište svou zkušenost a recenze do diskuze.

recenze a zkušenosti Matchaga

Proč pít nápoj Matchaga? Plusy a mínusy

Kde můžete tento elixír koupit?

Tento elixír můžete koupit v e-shopu www.matchaga.cz, kde ho také pořídíte nejlevněji. Prodávají více variant balení a na některé jsou akce, můžete si tak vybrat přesně takové balení, jaké potřebujete.

Foto: matchaga.cz



Názory k článku


Napište, co si o tom myslíte