BudKocka.cz logo

Práce na doma musí být bez poplatků

Články Práce Soňa 17. srpna 2018
práce doma může být zajímavá

Práci doma nehledají jen ženy na mateřské, studenti, senioři, invalidní důchodci, ale i zaměstnanci, kteří si chtějí přilepšit k výplatě. Sehnat práci doma může být velmi obtížné hlavně kvůli tomu, že některé nabídky nevypadají zrovna spolehlivě. Musíte být obezřetní a vyvarovat se podezřelých znaků, které mohou úžasnou nabídku doprovázet.

Klikačky, prodávání kosmetiky, plnění obálek či skládání tužek vypadá jistě zajímavě, ale určitě to není něco, čím byste si mohli vydělat. Stejně jako přepisování textů či nadepisování obálek v dnešní době počítačů? To je opravdu naivní představa. Ověřené práce z domova vypadají jinak, musíte něco umět, aby se to zaměstnavateli vyplatilo.

Zjistěte, jak se při hledání práce doma nenachytat a co můžete doma dělat, abyste si něco vydělali.

Práce za poplatek

Přepisování textů. Pro více informací stačí poslat vstupní poplatek 200 Kč.
Plnění obálek. Snadný výdělek. Návod a materiál jen za 600 Kč.

Na tyto a podobné inzeráty můžete natrefit v Annonci, různých novinách či na internetu.

když nemůžete nic najít

Dávejte si pozor a pořádně prověřujte.

Určitě zní zajímavě, že vám někdo za malý poplatek pošle návod, jak snadno vydělávat. Ale často skončí jen u toho poplatku a buď s nesmyslnými podmínkami, nebo s tím, že můžete vydělat stejným způsobem, že vám lidé budou posílat poplatek s žádostí o bližší informace.

V tom jde jasně vidět podvod, kdy druhá strana využívá neznalosti a naivity lidí, kteří hledají práci. Jakmile po vás někdo bude chtít vstupní poplatek nebo poplatek za něco, zbystřete, pravděpodobně se jedná o podvod. Když vás někde zaměstnávají, rovněž je to bez vstupních poplatků.

Zbystřete: Peníze předem znamenají podvod.

Přímý prodej produktů a letadlo

MLM (síťový neboli multilevel marketing) je založen na přímém prodeji produktů a za to jsou distributoři (prodejci) odměňování. Jedná se o například o produkty společností Amway, Avon, Green Ways, Herbalife, LR, Mary Kay, Nu Skin, Oriflame, OVB, Vorwerk, Tupperware, Zepter atd. Distributoři musí prodat své jedinečné produkty lidem a také pod sebe získat nové prodejce.

Za prodejce, kteří budou pod ním, získává distributor drobnou odměnu, ale jen v případě, že také bude něco někomu prodávat. Často je nutné platit počáteční poplatek za kosmetickou paletu, vzorky a výrobky, ať může dané zboží prezentovat a prodávat.

Přímým prodejem se vydělat dá za předpokladu, že prodáte hodně výrobků či služeb a máte pod sebou mnoho prodejců. Samozřejmostí je obchodní duch a dostatek času. Důležité je najít hodně oveček, kterým budete pravidelně prodávat produkty. Často se jedná o běh na dlouhou trať s vysokou počáteční investicí.

Letadlo, pyramida nebo taktéž pyramidová hra je založena na tom, že se vybírají vstupní poplatky, za které si dotyční kupují něco jako investici a neprodávají žádný produkt. Shánějí nové členy, kteří by platili poplatky a tím se mohli živit. Tento model je označován za podvodný a brzy se hroutí.

Zručnost a vědomosti vám pomohou

Nejjednodušší způsob, jak si najít přivýdělek, je umět něco nabídnout. V dnešní době internetu můžete pracovat na internetu, kde najdete plno možností, co byste mohli dělat. Ovšem je nutné mít dovednosti a odborné znalosti, ať danou činnost můžete vykonávat. A pokud si moc s počítačem netykáte, můžete prodávat vlastní výrobky. Bude se vám hodit manuální zručnost a nápad. Ale zde si dejte pozor, měli byste mít živnostenské oprávnění.

Co můžete doma dělat na PC?

můžete něco hezkého ušit

Být zručná se může vyplatit.

Další tipy na práce

Možností, co můžete dělat na internetu a počítači z domu, je opravdu mnoho. Častokrát se stane, že se někdo začne danou domácí prací sám živit. Vždy je to na každém, čím se bude dál ubírat a jaké příležitosti využije.

Prodej vlastních výrobků

Velice oblíbená činnost je vyrábět vlastní výrobky. Může se jednat o šití či úpravu oblečení, pletení, vyrábění šperků atd. Tyto výrobky můžete prodat například na fler.cz, vinted.cz, aukro.cz nebo si můžete založit vlastní webové stránky a prodávat je přímo přes ně, resp. e-shop.

Na podnikání je nutná živnost

Pokud nepracujete na smlouvu (HPP), dohodu (DPP, DPČ) či smlouvu o zprostředkování, je nutné zřídit si živnostenské oprávnění, které získáte na živnostenském úřadě za správní poplatek 1 000 Kč a za splnění podmínek. S tím pak souvisí i placení záloh na zdravotní a sociální pojištění a podání daňového přiznaní s doplacením případné daně.

Máte nějaké zkušenosti s práci doma? Napište své recenze do diskuze.



Názory k článku


Že je to vše neuskutečnitelné aby si člověk doma přivydělal již několikrát jsem takovým pracím odpověďela a nikdo se dosud neozval
Šimečková, 4. září 2021

Ignorovat takové nabídky.
Stanislav, 30. prosince 2022

Napište, co si o tom myslíte