BudKocka.cz logo

Jaké jsou kokosové misky z Bali?

Zero waste Články Sára 1. října 2019
kokosové misky z Bali

Kokosový olej, kokosové mléko nebo sušený kokos má každý rád, ale málokdo se zamyslí, co se děje s kokosovými skořápkami, kterých je opravdu habaděj. Spálí se nebo se hromadí na skládkách. Co tak je ale zužitkovat a vyrobit z nich ekologické netradiční misky? A přesně takové můžete mít i vy! Víte, kde je můžete získat?

krásná miska z kokosu

Kokosové skořápky se většinou vyhazují a spalují, přitom by se daly ještě využít. Jako misky. Toho si všimli farmáři na Bali a začali je vyrábět. Přesně tak, z kokosové skořápky se dá vyrobit miska, kterou můžete použít jako klasickou misku. Perfektně se do ní hodí kaše, ovoce nebo smoothie.

krásná barevná miska z kokosu

Miska z kokosu krásné barvy v různých variantách byla vyrobena ve Vietnamu. Získáte ji v tomto e-shopu.

👍 Tyto misky koupíte levně v tomto e-shopu, kde mají obrovskou nabídku za výhodné ceny.

Jak se misky z kokosu vyrábějí?

Kokosové misky se vyrábějí z kokosových skořápek pomocí celkem složitého postupu. Nejprve se dokonale odstraní dužnina, poté se skořápka z kokosu vybrousí, vyleští a natře kokosovým olejem. Celá výroba probíhá ručně, starají se o ni farmáři z Bali. Nepoužívají se při výrobě žádné chemické látky, laky nebo lepidla. Jedná se o čistě přírodní produkt.

miska z kokosového ořechu

Jedná o spojení precizní ruční práce a přírodních skořápek z kokosu, proto je každá miska jedinečná. Má odlišnou velikost, tvar, barvu i dekor.

Proč misky z kokosu?

kokosová miska z ořechu

Co do misky dát?

Do misky můžete dát, co vás napadne. Kaše, smoothie, ovoce, ovocný salát, rýži, přílohy, semínka, ořechy atd. Zdravá strava v nich vypadá kouzelně a zaujmete na sociálních sítích - třeba müsli s jogurtem a ovocem v kokosové misce.

Na druhou stranu do nich nepatří horké pokrmy, kokosová miska by mohla popraskat, tak na to dávejte pozor.

kokosová miska z ořechu

Vyberte i z více velikostí misek

Misky z kokosového ořechu se prodávají ve více velikostech a vy si tak můžete vybrat, jak velkou misku byste doma chtěli mít. Nikdy se ale nedá přesně garantovat jejich velikost, protože každý kokos je výtvor přírody.

👍 Nejčastější je velikost M, což jsou střední misky, miska je vysoká 6 - 8 cm, její průměr je 11 - 13 cm a obsah 300 - 500 ml.
👍 Pak jsou i menší misky (velikost S) s výškou 4 - 7 cm, průměrem 8 - 10 cm a obsahem 100 - 300 ml nebo větší misky (velikost L) s výškou 7 - 9 cm, průměrem 13 - 15 cm a obsah 500 - 800 ml.

miska z kokosového ořechu

Různé variace zdobení vás nikdy nebudou nudit

V žádném případě nejsou kokosové misky nudné. Můžete si vybrat přírodní vzhled (natural), stejně jako vybroušené lesklé misky nebo misky se zdobením. Vybroušené vzory a různá zdobení vypadají na miskách senzačně. Jejich design je nadčasový.

kokos miska

Touto miskou zaujmete každého, a pokud ji kupujete jako dárek, obdarovaný bude daleko více potěšený než nějakým fádním dárkem. Navíc ji můžete využít jak na zdravý pokrm, tak i na dekoraci. Podívejte se na šperky z Bali.

Recenze a zkušenosti

Recenze a zkušenosti s miskami jsou většinou pozitivní. Napište do diskuze i vy ty svoje.

kokosové misky zkušenosti

Kde misky z kokosu koupíte?

Kokosové misky z Bali koupíte levně v tomto e-shopu. S objednávkou vám taky přijde návod, jak se o ni starat.



Foto: zkokosu.cz, cistedrevo.cz



Názory k článku


Mističky jsou úplně super, nádherně vypadají a jídlo v nich má úplně jiný rozměr. Nikdy by mě nenapadlo, že se dá taková skořápka použít.
Týna, 20. prosince 2019

Vypají opravdu moc krásně, jdu si je pořídit
tren, 6. července 2020

máme doma dvě, pravidelně v nich dělám snídani pro sebe a dceru, kaše v nich vypadá exoticky a dost jedle
Lůca, 7. listopadu 2020

Napište, co si o tom myslíte