BudKocka.cz logo

Bambusový kartáček na zuby je šetrný k přírodě

Články Zuby Zero waste Sára 12. září 2018
čistění zubů

Přírodní bambusový zubní kartáček je na zuby velice příjemný a navíc je šetrný k životnímu prostředí. Odhoďte plastové kartáčky a vyzkoušejte zubní kartáčky z bambusu. Jakmile je zkusíte, už nebudete chtít jiné. A jako bonus děláte pro naši přírodu, která vám za to poděkuje.

V obchodech (hlavně v e-shopech) seženete bambusové kartáčky několika značek, které se vyznačují svou měkkostí, dobrým tvarem a skvělou cenou. Pokud máte rádi přírodu a nechcete ji trápit zbytečnými plasty, je bambusový zubní kartáček dobou volbou. Mrkněte se, jaké u nás seženete ekokartáčky.

Ecobamboo

ecobamboo kartáček

Zcela rozložitelné kartáčky Ecobamboo vymyslel student, když cestoval po Asii, kde viděl, jak jde využít bambus. Tělo je vyrobeno z bambusu a doplňuje jej velká hlava se štětinkami ve tvaru vlny. Existují varianty super soft, soft, medium, hard a kartáček pro děti. Jako bonus je i obal kartáčku z rozložitelných materiálů. Použitý kartáček můžete vhodit do bioodpadu, do kompostu nebo na zahradu, nezatěžuje vůbec životní prostředí.



Curanatura Bamboo

bambus kartáček curanatura

Kartáčky jsou vyrobeny z bambusu, který byl pěstován bez pesticidů a byl tepelně upraven. Štětinky mohou být z bambusové celulózy a nylonu nebo uhlíkového vlákna. Můžete si vybrat mezi variantou extra soft a soft, prodává se i dětská verze. Jsou rozložitelné v přírodě a byly navrženy na Slovensku. Obal je samozřejmě z recyklovaného materiálů.



Mobake

mobake se vzory

Eko kartáčky slovenské značky Mobake jsou unikátní v tom, že jsou ozdobeny gravírovanými vzory a citáty v angličtině nebo slovenštině. Tělo je z bambusu a štětinky z DuPont vlákna. Prodávají se ve verzi extra soft a medium, existuje i dětská verze. Krabička je z recyklovaného papíru a poté kartáček můžete vyhodit do bioodpadu.



EcoHeart

ecoheart kartáčky z bambusu

Slovenská značka EcoHeart se zaměřuje na výrobu přírodních kartáčků z ručně zpracovávaného bambusu a nylonových štětinek. Odlišují se od ostatních výraznou barvou hlavy (resp. štětinek), můžete si je pořídit v několika zajímavých barvách a schovat do skleněného pouzdra. Ekologický kartáček je velice měkký a prodává se pouze ve verzi extra soft, je bez ftalátů a Bisfenolu-A.



Hydrophil

bambusové kartáčky hydrophil

Tuto značku založili tři kamarádi z Německa, kteří začali vyrábět výrobky šetrné k vodě. Začali tričky, pokračovali kartáčky a dalšími organic potřebami. Dnes vyrábějí špičkové bambusové kartáčky ve variantě soft a medium v několika barvách. Držátko je bambusové a štětiny z ricinového oleje. Po dosloužení štětinky patří do směsného odpadu a držátko vyhoďte do bioodpadu nebo lesa.



Proč používat přírodní kartáčky? Znáte jejich výhody?

Recenze a zkušenosti

Recenze i s zkušenosti s bambusovými kartáčky jsou velmi pozitivní, o čemž se můžete přesvědčit níže.

bambusové kartáčky zkušenosti

Zdroj: heureka.cz

Pokud se zajímáte o zdravý životní styl a preferujete bio potraviny, eko kosmetiku a drogerii, měla byste mít na poličce v koupelně i přírodní kartáčky. Bambus je snadno rozložitelný, a pokud chcete vědět, kam patří, tak zpět do přírody.



Názory k článku


Miluji bambus! Podle mě jsou lepší než dřív můj oblíbený Curaprox :) Už nebudu chtít jiný.
olga, 20. září 2018

Taky ho mám ráda, nejprve jsem se ho bála, ale našla jsem si recenze a všichni na něj jen pějou slova chvály..
Katka, 19. ledna 2019

Napište, co si o tom myslíte