BudKocka.cz logo

Zdravá lahev na pití přijde vždy vhod

Články Zero waste Sára 28. června 2019
zdravá lahev

Mít s sebou vodu je pro většinu z nás samozřejmostí, ale kupovat si pokaždé novou petku a potom vygenerovat zbytečný odpad, je poněkud zbytečné. Petka po pár naplněních začne smrdět a je na vyhození. Co tak ale používat lahev, kterou můžete neustále plnit, vypadá skvěle a dlouho vydrží?

Co je Zdravá lahev?

Zdravá lahev je znovupoužitelná lahev na pití, kterou si oblíbíte nejen kvůli hravému designu, ale i funkčnosti. Její design, jenž hraje všemi barvami, popisy a vzory, se vám zaručeně bude líbit. Navíc se prodává ve třech rozměrech - 1 litr, 700 ml a 500 ml.


Bílá lahev s deštníkem - 500 ml

Bílá lahev s deštníkem - 500 ml

Tato unikátní lahev je vyrobena z polypropylenu, což je materiál, který se používá ve zdravotnictví. Je tudíž zdravotně nezávadná. Neobsahuje ftaláty, BPA, BPS a ani další škodlivé látky. Nepojímá pachy a plísně.

Vyrábí ji rodinná firma R&B Mědílek v Krkonoších, která se dříve zabývala výrobou pomůcek na bicykly. Nyní se specializuje na výrobu Zdravé lahve, kterou mnozí využijí právě při cyklistice.

Pokud nevíte, jak ji můžete využít, tak ji využijete vždy, když budete mít žízeň a sáhnete po pití. Hodí se do práce, do školy, na sport, na výlety i na kolo. Nebo doma. Prostě pokaždé, když budete chtít mít u sebe pití.


Zelená lahev s dinosaury - 500 ml

Zelená lahev s dinosaury - 500 ml

Zdravou lahev můžete naplnit vodou, horkým čajem, kávou, perlivou vodou. Prostě cokoliv podle chuti. Některé nápoje mohou trošku zabarvit vnitřek lahve, ale to není na škodu.

Proč si koupit Zdravou lahev?


Růžová lahev s popisem - 1 000 ml

Růžová lahev s popisem - 1 000 ml

Jak Zdravou lahev mýt?

Nezapomeňte na pravidelnou údržbu, která je velice důležitá, aby lahev dlouho vydržela. Při nesprávné péči, nemusí tak dlouho vydržet. Pravidelně ji myjte, raději všechny části zvlášť a nechejte vždy tyto díly pořádně proschnout.

Možností, jak ji můžete umýt, je několik. Můžete ji umývat klasicky houbičkou s jarem a vodou a kartáčkem na lahve, mýt v myčce nebo vyvařit. Někdy stačí i pouhé propláchnutí vodou.

Pokud by se stalo, že Zdravá lahev zapáchá, nejlepší je ji rozebrat a vyvařit pět minut ve vroucí vodě. Poté ji klasicky umyjte. Opět bude jako nová.

Nápoj v ní neprotéká

U jiných lahví se občas stane, že nápoj protéká. V tomto případě ne. Lahev uzavřete, zátku uzamkněte funkcí CLOSE a nápoj zůstane na svém místě, jak má. Pokud byste ale měli lahev jenom uzavřenou, ne uzamčenou, proteče.

Jak vypadá na videu?

Můžete vždy koupit jen díl

Někdy se přihodí, že se něco ztratí nebo poškodí, pak vystává otázka, co s celou lahví. Právě Zdravá lahev má tu výhodu, že můžete koupit pouze to, co potřebujete. Prodává se zvlášť například víčko, zátka, krytka, těsnění nebo hubice. Tyto náhradní díly stojí doslova pár korun, nemusíte se bát, že by pomalu stály víc než celá lahev.

víčko zdravá láhev

V případě, že lahev už netěsní tak dobře, bude potřeba koupit nové těsnění. To se může stát, pokud ji budete používat už dlouhou dobu.


Oranžová lahev s nápisem - 700 ml

Oranžová lahev s nápisem - 700 ml

Bílá lahev Love - 700 ml

bílá zdravá lahev s nápisem - 700 ml

Modrá lahev s auty - 500 ml

Modrá lahev s auty - 500 ml

Recenze a zkušenosti

Recenze, diskuze a zkušenosti se Zdravou lahví jsou velice pozitivní. Podívejte se, jak ji ostatní hodnotí.

recenze a zkušenosti

Foto: heureka

Kde Zdravou lahev můžete koupit?

V současné době je možné Zdravou lahev koupit převážně v internetových obchodech. Velice dobrou nabídku nabízejí v e-shopu www.econea.cz. Prodávají je tam za velice výhodné ceny.

Foto: econea.cz, agatinsvet.cz



Názory k článku


Napište, co si o tom myslíte