BudKocka.cz logo

Ecoegg je unikátní prací vejce

Články Domácnost Zero waste Soňa 30. srpna 2019
prací vejce ecoegg

Praní leze celkem do peněz; prací přípravek (prášek, gel, kapsle), aviváž a navíc energie stojí celkem dost. K tomu ještě něco na jemné, světlé a tmavé prádlo. Co tak vyzkoušet prací vajíčko Ecoegg, které nahradí prací prostředek? Je šetrné k přírodě, pere dobře a levně. Odhalte, jak přesně funguje.

Toto speciální vejce koupíte v tomto e-shopu, kde rovněž najdete další ekologické výrobky.

prací vajíčko ecoegg

Co je prací vajíčko Ecoegg?

Prací vajíčko Ecoegg je inovativní produkt, jenž je určen na praní prádla. Jeho hlavní výhodou je, že šetrný k životnímu prostředí a především k vaší peněžence. Nemusíte přidávat do pračky aviváž, prášek nebo gel. Stačí jen do bubnu pračky vložit toto kouzelné vajíčko.

Po vyprání budete mít prádlo čisté, voňavé a jemné. Navíc vajíčko není na jednou použití, ale vydrží na desítky nebo stovky použití. Nemusíte používat prací přípravky plné chemie, stačí použít přípravek na přírodní bázi Ecoegg.

Proč používat Ecoegg?

Jak vejce na praní funguje?

Ve vajíčku se nacházejí dva druhy minerálních pelet, které vytvoří hustou pěnu a během praní odstraňují nečistoty. Turmalínové keramické pelety postupně uvolní nečistoty z textilních vláken a bílé minerální pelety mění pH vody. Společně působí na nečistoty a díky pohybu vajíčka a narážením do nečistot je odstraňují.

Voda se při praní stane zásaditou, prádlo se snadno změkčí a díky tomu se nečistoty z prádla odstraňují i při nižších teplotách. Prádlo se účinně pere pomocí přípravku na přírodní bázi.

Použití tohoto vejce je velice snadné. Stačí jen následovat tento postup:

  1. Nejprve vložte prádlo do pračky, jak jste zvyklá
  2. Pak k němu přidejte vajíčko
  3. Zapnete pračku na obvyklý program
  4. Po doprání vyjměte prádlo a vejce
  5. Vejce umístěte do přiložené přihrádky s přísavkou
  6. Prádlo pověste nebo vložte do sušičky

Kdy Ecoegg účinkuje?

Toto unikátní vajíčko odstraňuje běžné nečistoty již při nízkých teplotách (30 - 40 °C), nemusíte toto prádlo prát na 60 °C, jak je běžně zvykem. Pozor, přípravek Ecoegg není vhodné používat při praní na 90 °C.

Během praní vytvoří pelety, které se nacházejí ve vajíčku, aktivní přírodní pěnu, která rychle odstraní nečistoty a rychle se sama z prádla odstraní. Stačí kratší máchání i kratší program. To je však u každé pračky individuální a je potřeba to vždy vyzkoušet.

Kratší doba praní, nižší teplota, vajíčko Ecoegg znamená úsporu energie, vody i prací prostředku. Kromě toho šetříte i naši přírodu.

vajíčko na praní

Jak dlouho vydrží?

Aktuálně se prodávají vajíčka Ecoegg ve třech velikostech, i když jsou pořád stejně velká. Zakoupíte je zde. U větších balení je více náplně. Vydrží tak na několik desítek až stovek praní. Stačí si jen vybrat z možností.

Jak dlouho vydrží vaše znovupoužitelné vajíčko, záleží na frekvenci praní. V závorce je uvedená doba, po kterou jej vydrží používat běžná domácnost, což vychází na 3 až 4 pračky týdně.

U velikosti na 210 a 720 je nutné doplňovat pelety, které dostanete rovnou v krabičce. Nové pelety se doplňují zhruba po 70 použití nebo v případě potřeby. Podle návodu otevřete vajíčko a vložíte tam jak světlé, tak tmavé pelety.

Když vajíčko již nebude obsahovat pelety, jednoduše dokoupíte náhradní náplň a následně po naplnění opět pokračujete s praním. Nemusíte vůbec kupovat nové vajíčko Ecoegg, stačí jen koupit náplň za výhodnou cenu v e-shopu.

vajíčko na praní a pelety

Jak prádlo po přípravku voní?

Pokud chcete, aby prádlo po vyprání vonělo, je vaše přání vyslyšeno. Každý preferuje různé vůně a rozhodně u vajíčka nečekejte nějakou nepříjemně agresivní vůni. Vůně je příjemná a pochází z éterických olejů připomínající svěží bavlnu a jarní květy, můžete si ale vybrat i variantu bez vůně.

Vůně svěží bavlna vznikla jako směs olejů, která připomíná voňavé prádlo. Tato útulná vůně vytvoří prádlo čisté nejen na pohled, ale i po čichu.

Vůně jarní květy dodá prádlu příjemnou vůni, která vznikla díky směsi éterických olejů. Pro romantiky je to vůně jak stvořená.

Vajíčko je vhodné i pro citlivou pokožku

Prací vejce jsou vhodná rovněž pro citlivou pleť, miminka, pokud vás trápí lupénka, atopický ekzém nebo alergie. Jsou hypoalergenní a byla dermatologicky testována.

Jaké má Ecoegg výhody a nevýhody?

Vajíčko do sušičky prádla

vajíčko do sušičky

Také existují vajíčka Ecoegg, která se dávají do sušičky prádla, kde zkrátí dobu sušení téměř o třetinu, prádlo je díky němu měkčí a voňavější. Sušící vajíčko také pomáhá ušetřit energii a zrychlit sušení. Sušící vejce koupíte v tomto e-shopu.

Recenze a zkušenosti s pracím vajíčkem

Recenze, diskuze a zkušenosti s tímto výrobkem na praní jsou většinou pozitivní. Dobře pere, příjemně voní, nezatěžuje tolik přírodu a hlavně ušetříte. Podívejte se na recenze a názory níže.

recenze prací vajíčko

Zdroj: heureka

Kde můžete koupit Ecoegg?

Zajímavá vejce můžete koupit v tomto e-shopu. Nabízejí tam veškeré velikosti, vůně, náplně a mnoho dalšího.





Názory k článku


Používám ho už dva měsíce a pere dost dobře. Nejprve jsem ho testovala na méně špinavé prádlo, ale teď ho používám na všechno.
Zita, 20. prosince 2019

Napište, co si o tom myslíte