BudKocka.cz logo

Dekorativní, tradiční a moderní květináče ❤️ levně

Volný čas Články Léto Soňa 26. března 2024
Dekorativní, tradiční a moderní květináče levně

Květináče patří mezi důležité prvky na zahradě i doma. Jak ale vybrat správné květináče? Hledáte dekorativní, které ozdobí vaši zahradu, terasu nebo balkón. Podívali jsme se na ně a vybrali ty nejlepší.

Květináče a truhlíky se hodí na bylinky, rajčata, jahody, květiny a jiné rostliny. Podívejte se na unikátní kousky, které si oblíbíte. Jedná se jak o moderní a designové, tak i tradiční a praktické nádoby.

Tipy na nejlepší květináče levně

⭐️ Okrasný soudek jako květináč

Okrasný soudek jako květináč


⭐️ Květinová kaskáda na kolečkách

květinová kaskáda na kolečkách


⭐️ Dekorativní zahradní květináč Páv

dekorativní květináč


⭐️ Obal na květiny Kořen

obal na rostliny květináč kořen


⭐️ Unikátní starodávná konvice

konvice jako květináč


⭐️ Květináček Pařez s trpaslíkem

květináč s trpaslíkem


⭐️ Unikátní květináče Žáby

kulatý květináč žába


⭐️ Žába na květiny

květináč velký žába vzor


⭐️ Velká závěsná kaskáda terakota

velká závěsná kaskáda terakota


⭐️ Sada květináčů Dračí přátelé

dračí přátelé květináčky


⭐️ Solární závěsný květináč Srdce

solární závěsný květináč


⭐️ Zahradní velkoobjemový truhlík

zahradní velký truhlík


⭐️ Kořen stromu pro rostliny

kořen stromu pro rostliny


⭐️ Truhlík z révového proutí

unikátní truhlík z proutí


Květiny jsou důležitou součástí zahrad a balkónů, které nádherně doplní prostor a vždy nás potěší. A díky květináčům mohou květiny, bylinky nebo zelenina vyniknout a mít ideální prostor pro růst. Existuje mnoho různých druhů, že mnohdy budete tápat, co přesně vybrat.

⭐️ Malá závěsná kaskáda

malá závěsná kaskáda na květiny rostliny


Výběr velikosti květináče

Nejprve zvažte při výběru květináče jeho velikost. Někam se hodí velké, někam raději malé. Záleží vždy na místě a dané rostlině. Některé rostliny mají bohaté kořeny, které potřebují dostatek prostoru. Některým stačí pouze malé místo na růst.

V neposlední řadě berte v potaz okolí. Velké závěsné květináče se všude nehodí, stejně jako obrovské nebo naopak malé zahradní nemusejí se vždy hodit na zahradu či do interiéru. I když mohutné na nožičkách jsou krásné, nemusí se líbit vašemu psíkovi.

⭐️ Elegantní květináče Galileo

vysoký květináč


Materiál květináče nepodceňujte

V dnešní době seženete truhlíky a květináče z různých materiálů, ale každý má své výhody a nevýhody. Mohou být dřevěné, plastové, hliníkové, keramické, plechové, proutěné nebo betonové. Některé jsou velice lehké a levné - plastové, dřevěné, proutěné, plechové, některé zase těžké - betonové, kameninové nebo keramické.

Při výběru záleží přesně na vašich preferencích. Některé materiály se vám budou více líbit a celkově zapadat na zahradu, některé budete chtít mít lehčí pro snadnější transport. Plus je nutné brát v potaz, co mají dané rostliny raději - větší nebo menší prostor, vlhko nebo sucho.

⭐️ Praktický stojan na květiny

praktický velký stojan na květiny


Design květináče

Design květináčů je dalším aspektem při vybírání. Chcete mít stylové, nadčasové, dekorativní a netradiční květníky, nebo sáhnete po klasickém vzhledu, který prostě máte rádi a skvěle se hodí k verandě? To opět záleží pouze na vás.

V dnešní době koupíte různé vzory, barvy a dekorace, které přesně doplní váš balkón, terasu nebo zahradu. Chcete květináč s dráčkem, s kočkou, pávem nebo chcete soudek, konvici nebo kořen stromu? Můžete mít takové a mnoho dalších.

⭐️ Kočka s květináči

Kočka s květináči


Další vychytávky

Jeden z nejoblíbenějších typů truhlíků jsou samozavlažovací květináče, díky čemuž se bude zemina pravidelně zavlažovat. U těžších květináčů zase oceníte kolečka pro snadnější transport nebo úchytky. LED svítící květináč hezky ohromí terasu nebo zahradu.

Oblíbené jsou také nožičky. Velký či malý květník na nožičkách nebo na vyvýšené velké noze vypadá nadčasově. Hodí se pro majestátní květiny nebo naopak mini rostliny, kter budou vypdat stylově.

⭐️ Vyvýšený záhon na kolečkách

vyvýšený záhon na kolečkách


Kam umístit květináč?

To záleží na vás a dané rostlině. Potřebuje sluneční svit nebo stín? Podle toho se rozhodujte a následně květináč umístěte na zahradu, na terasu nebo na balkón. Taktéž berte v potaz jeho váhu a jeho možný transport. Na balkóně asi budete preferovat menší květináče s ohledem na místo než na zahradě. Můžete je umístit i na zábradlí (tedy ty speciální na to určené).

⭐️ Květináč na zábradlí balkónu

květináč na zábradlí balkónu


Jak pečovat o květináč?

O květináčky se musíte pravidelně starat, ať nejsou špinavé nebo dokonce rozbité. Pravidelně je čistěte hadříkem, ať odstraníte přebytečnou špínu, hlavně pokud je tam dekorace, postavička nebo ozdoba. Pokud by se nějakou náhodou rozbil, tak jej vyměňte za nový.

Důležité je starat se o danou rostlinu. Pravidelně ji zalévejte, hnojte a odstraňte poškozené listy. V případě napadení rostlin škůdci, odstraňte je podle daného typu.

Na trhu existuje mnoho různých květináčů, proto si můžete vybrat přesně podle sebe. Na takovém produktu se zpravidla nedá nic zkazit, proto jsou s nimi dobré zkušenosti i recenze.

Kde můžete levně koupit květináče?

Netradiční i klasické květináče koupíte v tomto e-shopu a v tomto e-shopu. Nabízejí tam mnoho levných kousků. Většinou jsou skladem a cena za něj je velmi nízká.





Názory k článku


Napište, co si o tom myslíte